Снег оставио без струје десетак села код Нове Вароши и Пријепоља

Да ли су ово последњи трзаји зиме: Март на Златару
Да ли су ово последњи трзаји зиме: Март на Златару
ИнфоАГРАР / 12.март 2019. / Живот села

 

Мештани Мишевића, Радијевића и Ојковице и јутрос су без струје због снега који је јуче по подне и синоћ падао у нововарошком крају. Има и завејаних локалних путева, а надлежни очекују да ће се стање нормализовати до краја дана. Не ради ни Основна школа у Јасенову јер је дошло свега двоје ђака, а наставе нема ни у њеном издвојеном четвороразредном одељењу у Кућанима.  Влажан и тежак снег покидао је 
проводнике на далеководима код Пријепоља због чега су без струје остала села Велика Жупа, Равани, Косатица, Седобро, Камена Гора, Аљиновићи, Правошева и Јабука. 

У самој Новој Вароши пало је око 40 центиметара снега, а на околним планинанам где се још ни стари није отопио, знатно више. Влажни снег који је пао након кише лепио се за жице далековода, па је синоћ у једном тренутку већина села остала без струје, а проблема је било и у појединим деловима града.
        
-Све екипе „Електродистрибуције“ су од ране зоре на терену и отклоњена је већина кварова. Тренутно је без струје стотинак домаћинстава на Златару и у засеоцима изнад Златарског језера, али ће и овде кварови бити отклоњени током дана- рекао је за "Варошке новине" председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.


        
Снежна мећава изазвала је синоћ бројне проблеме и у саобраћају на свим путним правцима широм ове општине, али се стање јутрос полако нормализује. Проходни су сви магистрални и регионални путеви и градске улице , али проблема и даље има по селима. Најтежа ситуација је у месним заједницама Акмачићи, Божетићи, Јасеново и Бела Река.
        
-Дали смо налог да се очисте прилазни путеви до центара месних зајеница, док ће путеве према засеоцима чистити сами мештани  возама и тракторима. Надамо се да су ово последњи трзаји зиме, која нам је донела бројне невоље. Само чишћење снега је протеклих месеци коштало општинску касу више од 20 милиона динара- каже Васиљевић. (Ж. Д.)

Наша Златка