Пријепољци иду на пољопривредни сајам о трошку општине

Велико интересовање за одлазак: Зграда општине
Велико интересовање за одлазак: Зграда општине
ИнфоАГРАР / 10.мај 2019. / Агро вести

Општина Пријепоље организује у среду 15. маја бесплатан одлазак пољопривредних произвођача на 86. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду.
 
Ово је 15. година за редом како локална самоуправа у Пријепољу организује за своје пољопривреднике бесплатну једнодневну посету сајму, а интересовање је велико. Ове године ићи ће 50-ак пољопривредних произвођача, а општина је обезбедила превоз и улазнице на сајам. Сви заинтересовани могу се пријавити до 13. маја Пољопривредној служби Општинске управе у Пријепољу. 
 
Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду одржава се од 11. до 17. маја. На највећој и најзначајнијој смотри аграра у централној и југоисточној Европи ове године учествује више од 1.600 излагача из 60 земаља, са свих континената. Један од најатрактивнијих сегмената Пољопривредног сајма биће изложба пољопривредне механизације која ће ове године бити још већа у односу на претходне и простираће се на око 35.000 метара квадратних, што чини више од половине укупног излагачког простора.
 
Уз подршку Републичког Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде биће организованаи  највећа Национална изложба стоке на Балкану. Посетоци ће моћи да виде више од 1.600 животња, а први пут ове године, на Изложби генетског потенцијала представиће се аутохтоне расе у Србији. (Ж. Д.)

Наша Златка