Општина Пожега води пољопривреднике на новосадски сајам

Најзначајнија смотра аграра (Фото: sajam.net)
Најзначајнија смотра аграра (Фото: sajam.net)
ИнфоАГРАР / 7.мај 2019. / Агро вести

Општина Пожега организује у недељу 12. маја за своје пољопривреднике одлазак на 86. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду. Како стоји на сајту  општине, полазак је у четири сата ујутру са "старе" аутобуске станице у Пожеги.

Општина плаћа пут и улазнице на сајам. Број места је ограничен, а сви заинтересовани пољопривредни произвођачи могу се пријавити најкасније до 10.маја, када ће на огласној табли општинске управе бити објављен И коначан списак путника. Пријављивање се врши на шалтеру писарнице општинске управе Пожега.

Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду одржава се од 11. до 17. маја. На највећој и најзначајнијој смотри аграра у централној и југоисточној Европи ове године учествује више од 1.600 излагача из 60 земаља, са свих континената. Један од најатрактивнијих сегмената Пољопривредног сајма биће изложба пољопривредне механизације која ће ове године бити још већа у односу на претходне и простираће се на око 35.000 метара квадратних, што чини више од половине укупног излагачког простора.
 
Уз подршку Републичког Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде биће организованаи  највећа Национална изложба стоке на Балкану. Посетоци ће моћи да виде више од 1.600 животња, а први пут ове године, на Изложби генетског потенцијала представиће се аутохтоне расе у Србији. (Ж. Д.)
 

Наша Златка