Општина Ивањица финансира пројекте за развој сеоског туризма

За проширење капацитета и побољшање услуга: Катићи
За проширење капацитета и побољшање услуга: Катићи
ИнфоАГРАР / 11.март 2019. / Сеоски туризам

Општина Ивањица финансираће са укупно 1,5 милиона динара осам пројекта из области сеоског туризма. Они су појединачно добили од 130 хиљада до 200 хиљада динара, а субвенције су одобрене ради проширења смештајних капацитета и побољшања квалитета услуга. 

Ово је први пут да је из општинског буџета новац опредељен за подстицај развоју сеоског туризма. Подстицајна средства добили су Стојадин Видаковић из Кушића, Војин Обрадовић из Катића, Небојша Милићевић из Лисе, Драшко Милосављевић из Ивањице, Миливоје Луковић из Дајића, Радован Аврамовић из Куманице, Драгана Маричић из Вионице и Снежана Пешић из Чачка (Кушићи).

Уговоре власницима туристичких објеката уручио је председник општине Ивањица Зоран Лазовић. Он је најавио да да ће ускоро бити расписан још један конкурс за поделу подстицајних средстава за развој сеоског туризма. 

-  Општина Ивањица улаже максималне напоре како би у сарадњи са надлежним републичким инситуцијама побољшала свеукупан амбијент и постала примамљива сваком потенцијалном госту- рекао је том приликом председник општине Зоран Лазовић, а преноси ИнфоЛИГА.

Сеоски туризам постаје све актуенији, тврде власници туристичких објеката, а гости стижу из читаве Србије, све чешће и из иностранства.Ова инвестиција од огромног је значаја за власнике туристичких објеката јер ће омогућити адаптацију, проширење и уређење  постојећих капацитета. (Ж. Д.)
        

Наша Златка