"Наша Златка" на фестивалу сира и вина

Бога палета производа
Бога палета производа
ИнфоАГРАР / 9.септембар 2019. / Агро вести

Млекара „Наша Златка“ учествовала је почетком септембра на Фестивалу сира и вина, који је први пут одржан у Вишеграду. Током манифестације, посетиоци су имали прилику да уживају у презентацији, као и  дегустацији Златкиних производа, али и прилику да купе познати сир и кајмак.

Млекара "Наша Златка" у Кривој реци код Чајетине ради изузетно добро а њени производи су тражени не само у златиборском крају, него и шире. На сајмовима и другим сличним манифестацијама на којима је ПД „Златиборски еко аграр“ присутан,  „Златкини“ производи изазивају велику пажњу.

-На Фестивалу сира и вина у Вишеграду имали смо прилику да презентујемо наше производе-белу кришку, сир, кајмак, сир са додатком влашца и љуте туцане паприке. Била је и једна лепа радионица – упаривање сира и вина и по мишљењу сомелијера „Златкин“ сир најбоље иде уз бело вино из Лакташа“- каже Разуменка Лучић, руководилац млекаре.

Тренутни капацитет млекаре је 1500 литара, али се показало да то није довољно да би се задовољиле потребе тржишта. Због тога се ради на пројекту проширења асортимана производа и повећању откупне количине млека. Дневни капацитет млекаре биће 4000 литара,  а новине у производном асортиману – јогурт и кисело млеко.

-Могу слободно да кажем  да смо остварили постављене циљеве. И даље сарађујемо са малим произвођачима чији се број константно повећавао у претходне две године. Направили смо добар производ, одржали смо квалитет у претходном периоду и даље пласирамо наше производе по угоститељским објектима на Златибору што је такође био наш циљ- рекла је Разуменка Лучић.

Млекара „Наша Златка“ почела је са радом 22. септембра 2017. године.  Представљајући своје производе на сајмовима, и након две године рада, запослени у „Златки“ кажу да увек имају нешто ново да науче од других произвођача. 

Извор: zlatiborpress.rs
 

Наша Златка