Криворечка косидба, уз песму изворних група

Оцењиваће се брзина и квалитет кошења
Оцењиваће се брзина и квалитет кошења
ИнфоАГРАР / 31.мај 2019. / Агро вести

У селу Крива Река, у засеоку Церовићи, у недељу, 2. јуна, биће одржана Друга криворечка косидба, у организацији ове месне заједнице, Општине Чајетина и Туристичке организације Златибор.

Овогодишња криворечка косидба окупиће велики број учесника који ће се надметати не само у обарању откоса, већ и у певању. Окупљање учесника  заказано је за 9 часова испред цркве Огњене Марије, где ће се служити литургија, а такмичење косаца почеће у 10 часова. За сада се пријавило око 50 заинтересованих такмичара.

-Косаца има из Краљева, Крушевца, Нове Вароши, Беле Реке, Шљивовице, Трипкове, Мокре Горе, Семегњева и других села. Оцењиваће се брзина и квалитет кошења-  каже Љубисав Бато Церовић на чијем имању ће бити одржано такмичење.

Велико интересовање показале су и певачке групе, па је учешће до сада најавило њих око 20.

-Ту је група „Котрен“ из Криве Реке, „Распевани Златибор“ из Рожанства, групе из Шљивовице, Ужица, са Кадињаче, из Дуба, Заглавка, Косјерића, Пожеге, Ивањице, Лучана…- додаје Церовић.

Допринос манифестацији даће и најмлађи, па су се организатори побринули да за њих осмисле занимљиве садржаје и пригодне награде.

Извор: zlatiborpress.rs/ Драгана Росић

Наша Златка